19. Dinler Tarihi Çalışmaları ve Tekamülcü Yaklaşım | Betül Avcı | Tarih ve Umran

2020-10-16

İSAR Podcast’in bu bölümünde konuğumuz İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Betül Avcı. Kendisiyle dinler tarihi yazımında tekamülcü yaklaşımları konuşuyoruz...

İSAR Podcast
İSAR Podcast
19. Dinler Tarihi Çalışmaları ve Tekamülcü Yaklaşım | Betül Avcı | Tarih ve Umran
/

İSAR Podcast’in bu bölümünde konuğumuz İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Dr. Betül Avcı. Kendisiyle dinler tarihi yazımında tekamülcü yaklaşımları konuşuyoruz. Dinler tarihi yazımında ilerleme fikrinin ele alındığı oturumumuzda dinler tarihinin değerlendirilmesinde hristiyan geleneği, ardından gelen modern felsefe, ve islam düşüncesindeki yaklaşımları masaya yatırıyoruz.

Betül Avcı

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlayan Avcı, yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi Dinler Tarihi Bölümü’nden “Erken Dönem Hıristiyan Teolojisinde Logos Doktrini” başlıklı teziyle, Pontificia Università Gregoriana’dan S.T.L. (M.Div.) derecesini “Idea of Revelation in Christianity: Revelation as Progressive” başlıklı tezi ile aldı. Chicago Üniversitesi Divinity School’dan İslami İlimler üzerine başka bir yüksek lisans derecesi alan Avcı, Pontificia Università Gregoriana’da sürdürdüğü doktora çalışmasını “Contemporary Turkish Research on Christianity” başlıklı tez çalışmasıyla 2012’de tamamladı. Avcı’nın akademik ilgi alanları arasında Mukayeseli teoloji, Hıristiyan dinler teolojisi, Müslüman-Hıristiyan ilişkileri, Hıristiyan ve İslam geleneklerindeki tarih teolojileri, Tekâmülcü tarih nazariyeleri, Hıristiyan ve İslam geleneklerindeki kelime-logos anlayışları bulunmaktadır.


Sunucu

Ubeydullah Ademi
Lisans eğitimini 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Tarih bölümlerinde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Müzik

Göksel Baktagir – Martı

Bize ulaşmak için
podcast@isar.org.tr

Buradan Dinleyin