25. Orta Doğu’da Siyasal Sistem Neden Daima Krizde? | Abdullah Enes Tüzgen | Toplum

2021-01-15

İSAR Podcast’in bu bölümünde konuğumuz İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Dr. A. Enes Tüzgen. Orta Doğu’da bölgesel devlet sistemini..

İSAR Podcast
İSAR Podcast
25. Orta Doğu'da Siyasal Sistem Neden Daima Krizde? | Abdullah Enes Tüzgen | Toplum
/

İSAR Podcast’in bu bölümünde konuğumuz İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden Dr. A. Enes Tüzgen. Orta Doğu’da bölgesel devlet sistemini ve bu sistemin yaşadığı krizleri ele aldık: Orta Doğu’da gerçekten bir bölgesel sistem var mı? Neden daima bölgesel krizler yaşanıyor? Orta Doğu’da statükocular ile revizyonistler arasındaki çekişmeler neler? Bu krizlerin bir sona ulaşabilir mi?

Abdullah Enes Tüzgen

Abdullah Enes Tüzgen lisans eğitimini onur derecesiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Sosyoloji alanlarında (2008), yüksek lisansını Prof. Dr. Şerif Mardin’in danışmanlığında Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı (2010). Doktora eğitimini University of Delaware’de (A.B.D.) aynı alanda 2019 senesinde tamamladı. Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’nde (FSMVÜ), Sabancı Üniversitesi’nde ve University of Delaware’de öğretim ve araştırma asistanlığı yaptı. Abdullah Tivnikli İSAR Vakfı’nda araştırmacı olarak çalıştı. Şu an İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde görev yapmaktadır. İlgi alanları arasında uluslararası ilişkiler teorileri, Orta Doğu siyaseti, dış politika analizi ve bölgesel entegrasyon bulunmaktadır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.


Sunucu

M. Tahir Kılavuz
Tahir Kılavuz, 2019 yılında Notre Dame Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında doktora eğitimini tamamladı. Harvard Üniversitesi Middle East Initiative programında doktora sonrası araştırmacısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


Müzik

Göksel Baktagir – Mart

Bize ulaşmak için
podcast@isar.org.tr

Buradan Dinleyin